DERBY UNIVERSITY DRAR SITT STRÅ TILL STACKEN....


Vi bakom Derby University vill göra våran lilla del för att skapa en mötesplats där ungdomarna förblir aktiva. Att skapa aktiviteter som alla får vara med på ger detta en naturlig integration och förhindrar att ungdomar hamnar i "fel umgänge". 

Hur arbetar vi för få ungdomarna att förbli aktiva?


Vi har identifierat följande:


Vissa lag får lägga ner då spelare lockas till elitsatsande ungdomsklubbar


Vårt koncept bygger på att skapa förståelse hos ungdomarna att tidig elitsatsning inte är en vettig lösning. Det gör vi genom att erbjuda ett alternativ som har lika stor status som att vara medlem i en "akademiklubb" med höga avgifter.


För det krävs att man skapar sammanhållning utanför planen men även vissa exklusiva och roliga utbildningsinslag som ungdomarna själva kan skryta om på skolgården. På detta sätt skapas en stolthet som gör att lagen inte tappar spelare lika lätt. 


Utbildningen löper över lång tid, ca 3 år med 15-25 aktiviteter beroende på hur mycket de ideella ledarna orkar med. 


Hur arbetar vi för att minska utanförskapet?


Vi har identifierat följande:


Alla har inte råd med dyra cuper eller aktiviteter


För vissa familjer är det svårt att få ihop ekonomin och att då lägga stora summor för aktiviteter blir omöjligt, speciellt om barnaskaran är stor. Genom att Derby University är kostnadsfritt får ungdomarna en möjlighet att vara med på en mängd aktiviteter som de annars inte skulle ha fått vara med på. 


På en fotbollsplan, med lika tröjor, försvinner klyftor och socioekonomisk bakgrund. Lagsporten, dit ungdomarna frivilligt kommer, är den bästa formen av integration vi kan få.


För att lösa detta krävs sponsorer och bidrag. Vi vill tacka alla

våra nuvarande bidragsgivare och hoppas att även du blir

sugen att hjälpa till i vårt arbete.Att skapa stolthet


En viktig komponent för att skapa stolthet är att utbildningen blir uppmärksammad. Det kan komma ifrån klubbstyrelsen eller förbundet men det ger ytterligare lite krydda när det skrivs om projektet i dagspressen. Vi fick ett bra reportage i Corren samt MVT i både tryckt och rörligt media.Följande lag är med i Derby University

P08 - Pojkar


Vi är ett gäng på ca 30 killar födda 2008 som sommartid tränar på Grenadjärvallen i Linköping (vid Garnisonen). Under vinterhalvåret finns vi på Skarpans och Ljunkans konstgräsplaner.

För närvarande är truppen full men man har möjlighet att ställa sig i kö. 


Utöver ca tre träningar i veckan året runt, spelar vi i 2 serier under säsongen samt deltar i flera cuper. 


Alla spelare går i Derby University och har sedan starten fått en utbildning  i ämnen som angränsar fotbollen. Exempel: andra idrotter, kost, sömn, hälsa, domarens och tränarnas roller och elitfotboll.


Vi hjälps under året även till med att bl.a. anordna matchspel på våra planer. Vår föräldragrupp är toppen på att grilla hamburgare och stå i kiosken så att tränare och ledare kan fokusera på fotbollen och Derby University.


https://www.svenskalag.se/bkderbyP08


F09-10 - Flickor


Vi är BK Derbys flicklag 09/10 och vissa av oss har tränat många säsonger tillsammans och andra är helt nya. Vi är i dagsläget ca 20 fotbollssugna tjejer som gärna blir fler!


Är du intresserad på att prova på fotboll, så kom till vår träning!

Du finner aktuella träningstider via länken nedan.


2022 är startåret för F09-10 i Derby University


https://www.svenskalag.se/BKderbyF09

P09 - Pojkar


Vi är ett glatt gäng på drygt 20 killar födda 2009 som under säsong tränar på Grenadjärvallen. 


Är du intresserad på att prova på fotboll, så kom till vår träning eller kontakta någon av oss tränare.

Du finner aktuella träningstider och kontaktuppgifter via länken nedan.


2022 är startåret för P09 i Derby University där den första träffen var en spännande föreläsning om hur det är att vara en kvinlig dommare i elitnivå. Vi avslutade denna träff med att se på en match i damallsvenskan på Linköpings arena.


https://www.svenskalag.se/BKderbyP09